onsdag 8 augusti 2007

Madame nr 722 seglar igen

Hela rederiet samlat: Fr.v. Börje Willman
Gunnel Widin, Sven Årnes och Ingegerd
Karlsson.

Några få dagar innan vi lämnade Sverige hände det vi nästan inte vågat hoppas på. Vår gamla fransyska "Madame" , 6.5 meter lång, byggd i Frankrike i mitten på sextiotalet, kunde sjösättas. Delägare Börje hade slitit under våren, renoverat träluckor, byggt ett nytt roder och i sommar jobbade vi med plastpest, massvis med blåsor som slipats, epoxibehandlats, spacklats och målats. Jag hade inte i min vildaste fantasi trott på sjösättning men i förra veckan kunde vi lyfta i henne i Klässbols hamn.
Stolt delägare vid bryggan med Madame
svävande i bakgrunden.

Med Sune Karlsson vid kranen kunde vi säkert lyfta i Madame. Och i lördags kunde vi alla fyra i "rederiet" ge oss ut på en seglats på Glafsfjorden i ett för sommaren 2007 alldeles lysande väder. Tio timmar var vi ute. Vi hann testa vår båt, vi hann segla till Arvika och avnjuta en god lunch i sittbrunnen efter att ha lagt till i småbåtshamnen. Vi seglade över till Älgå för att njuta av en kopp eftermiddagskaffe innan det var dags för sista kryssen hemåt till Klässbol. Underbart!

Styrman Karlsson i full aktion
Nu ska Börje fortsätta att segla i höst för att testa och för att göra förbättringar. Sedan ska vi skriva önskelistor så alla våra barn vet vad de ska köpa åt oss och Madame i julklapp för nästa år ska här seglas ordentligt.
Han som slitit mest fick en välförtjänt tupplur
i styrbordskojen.
Det är roligt att ha en båt. Ännu roligare är det att vara fler om båten. Delad glädje visade sig vara dubbel glädje.
Madame nr 722 vilar sig vid bryggan hemma
hos Anders och Ulrika i Älgå.

Tack Börje för den fina avslutningen av sommaren och tack för bilderna från jungfruturen.

1 kommentar:

Pillargontanten sa...

Ser fram emot Madams önskelista, men stannar helst i hamn :O/
Lånar däremot gärna ut mina gossar och flickorna om ni vill ha sällskap:O)

/Lotta, Gunnel o Böries största...