måndag 14 maj 2007

Om Jönssonligan och Svenska kyrkan på Mallorca

Satt och tittade på Jönssonligan på Mallorca i går kväll. Kul. Såg flera jag kände igen. Vi har till och med en av våra kyrkvärdar på rollistan. Lillemor Huggh. Skändligen felstavad i eftertexterna. Där står hon som Lillemor Huhgh. Lillemor spelade sig själv i filmen. Lillemor, som ni för övrigt ser på bilden ovan, är en av öns mest berömda svenska guider, still going strong. Hon guidar i filmen i katedralen när Jönssonsligan och deras rivaler om bytet, spelade av Roland Jansson och Johan Neumann(Iprenmannen) ska in och länsa ett kassaskåp på det värdefulla korset.

Bilden på Lillemor är inte från filmen. Den tog jag för en tid sedan när Lillemor guidade Swea, Mallorca i katedralen och kungliga slottet. Andra mallorcasvenskar jag hann se i filmen var dåvarande kyrkoherden, den allt för tidigt bortgångne KG Edfors. Rigmor Edman, en av våra stöttepelare bland de frivilliga i församlingen skymtade jag också när hon gratulerade antikhandlaren Gertrud Germann (Margareta Krook) på hennes 60-årsdag.

I eftertexten fanns ett tack till Svenska kyrkan i Palma. Hoppas bara att de inte välsignade Charles Ingvar Jönssons, Vanhedens och Dynamit-Harrys tilltag på ön.

Inga kommentarer: