torsdag 3 maj 2007

Svensk körmusik i Deya

Jan Sandström, August Söderman, David Wikander, Waldemar Åhlen, Michael Waldenby, Wilhelm Peterson-Berger, Oskar Lindberg, Nils Lindberg, Sven Erik Johansson, Gunnar Eriksson och Anders Nyberg. Ett rejält tvärsnitt av svensk körmusik.

Plats. Deya Kyrka på Mallorca. Saltsjöbadens kammarkör bjöd på konserten som blev en riktig högtidsstund för oss som hade förmånen att vara där.

Grattis ni som kan gå till Saltsjöbadens kyrka nästa onsdag och lyssna till samma program.
Annika Treborg-Wennerström ledde kören och jag vill påstå att den här kvällen var hon nog ganska nära att få ut maximum av sina körsångare.

Fader Guillermo är präst i kyrkan i Deya liksom i vår katolska vänförsamling i Palma de Mallorca, St Francesco de Paula. Han gladde sig åt kammarkörens konsert tillsammans med Lillemor Huggh-Iglesias som lagt ner fantastiskt med tid och hängivenhet för kammarkören under deras besök på Mallorca. Dessutom hade hon under samma vecka hand om Uddevalla kammarkörs besök på ön. Hon är en riktig Mallorcapärla.
Lillemor och jag presentades för övrigt med varsin tavla av Saltsjöbadens kammarkör. Konstnär är Gunvor Westelius, mamma till Henrik som var med i kören. Det värmde onekligen.

Inga kommentarer: